Despre TRESPA® METEON®

TRESPA® METEON® este o placă compactă densă din grupa HPL (High Pressure Laminate) realizată din rășini termorezistente armate omogen cu fibre din lemn, fabricată în condiții de presiune și temperatură înalte. Printr-o tehnologie avansată patent Trespa® (EBC/polimerizare cu bombardament electronic), se obțin suprafețele decorative integrate în placă.
TRESPA® METEON® se utilizează pentru placarea fațadelor, intradosurilor, balcoanelor, aticelor precum și pentru elemente de umbrire, mobilier stradal, panouri de reclamă etc.
TRESPA® METEON® poate fi combinat cu alte materiale de placare pentru a pune în evidență arhitectura clădirii. Se aplică pe clădire pe un sistem de susținere din aluminiu (fațadă ventilată), cu prinderi vizibile (nituri în culoarea plăcii) sau invizibilă (adeziv, piese speciale parțial îngropate pe spatele plăcii etc.).

Plăcile TRESPA® METEON® se produc într-o gamă foarte mare de culori și decoruri, texturi ale suprafeței (Satin/Matt/Rock/Matt Rock/Diffuse/Oblique/Specular), grosimi (6, 8, 10, 13 mm), decor pe una/două fețe, fiind disponibile în 4 formate (4270×2130, 3650×1860, 3050×1530 și 2550×1860 mm).
În funcție de decor, plăcile TRESPA® METEON® se regăsesc în următoarele grupe: UNICOLOURS, WOOD DECORS, NATURALS, METALLICS, FOCUS și LUMEN.

 

Principalele proprietăți ale plăcilor TRESPA® METEON®

REZISTENȚĂ LA INTEMPERII

TRESPA® METEON® este extrem de rezistent la factorii climatici și la intemperii. Soarele (implicit radiațiile ultraviolete), ploaia (inclusiv ploaia acidă), umezeala – nu vor avea efect asupra culorii suprafeței sau miezului plăcii.

UȘOR DE ÎNTREȚINUT

Structura compactă și non-poroasă a plăcii nu permite depunerea aderentă a impurităților. Suprafețele sau canturile plăcilor nu necesită acoperiri de protecție. TRESPA® METEON® este neafectat de agenții de curățare casnici sau de solvenții organici puternici (în cazul îndepărtării desenelor graffiti).

REZISTENȚĂ MECANICĂ

Elasticitatea ridicată, rezistența la tracțiune și compresiune garantează o rezistență la impact foarte ridicată. Omogenitatea și densitatea miezului conferă plăcilor TRESPA® METEON® o înaltă rezistență la smulgere în zonele de aplicare a elementelor de fixare. Acest aspect este deosebit de important când panoul este fixat dorsal cu șuruburi sau minidibluri. Stabilitatea și proprietățile de prelucrabilitate ale panelului TRESPA® METEON® sunt comparabile cu ale lemnului de esență tare, dar fără a fi afectat de umezeală, degradat de intemperii și mucegai sau putrezire. Rezistență deosebită la zgâriere și uzură, în condiții de trafic intens.

COMPORTAMENT SIGUR LA FOC

În caz de incendiu panoul își menține forma timp îndelungat, nu se topește, nu curge, nu explodează și nu sare în așchii. Panoul rămâne stabil mult timp la temperaturi înalte, în special sortimentul Fire Retardant/Ignifug (B-s1, d0).

PROTEJEAZĂ MEDIUL

TRESPA® METEON® este un material ecologic, folosește materii prime rapid înlocuibile; deșeurile pot fi reciclate termic cu recuperare de energie într-un incinerator industrial deoarece nu conține metale grele, halogeni, bioacizi.

CERTIFICĂRI

Plăcile de TRESPA® METEON® au marcaj CE, se livrează cu DoP (declarație de performanță).
Produsul dispune și de alte certificări cum ar fi PEFC, BREEAM etc.