Despre Rockpanel

Panourile Rockpanel sunt plăci de vată bazaltică (rocă vulcanică în amestec cu o cantitate redusă de liant organic), comprimate la presiuni și temperaturi foarte ridicate, cu un tratament de suprafață special, produse la Rockpanel – Olanda (parte a grupului Rockwool). Aceste panouri sunt destinate în special aplicațiilor de exterior (fațadă, intrados, atic etc.), întrucât valorifică marele avantaj al materiei prime minerale: caracterul incombustibil, ideal pentru un material de fațadă. Pe lângă aceasta caracteristică esențială, Rockpanel este un material cu greutate redusă, rezistent la UV, stabil dimensional la umezeală și temperatură, durabil, ușor de întreținut în timp, ușor de prelucrat și instalat, integral reciclabil.

Plăcile pot avea un strat protector suplimentar ProtectPlus (al cincilea strat), care asigură o rezistență sporită la UV, autocurățare la ploaie (murdăria neputând adera la această suprafață) și posibilitatea de a îndeparta graffiti cu diluanți specifici, fără ca suprafața plăcii să fie afectată.

Produsele Rockpanel se produc în sortimentul “Durable” (grosimi de 6, 8 și 10 mm; clasă de foc B-s2, d0) și “A2″ (grosime 9 și 11 mm; clasă de foc A2-s1, d0). În această versiune A2, Rockpanel este un material revoluționar, una din puținele soluții de placare incombustibile (prin însăși compoziția sa minerală, fără a conține aditivi suplimentari).

Durata de viață a materialului este de 60 de ani. Există posibilitatea producerii, contra unui mic cost suplimentar, de lungimi personalizate pe proiect de 1700-3050 mm.