CEMBRIT plăci fibrociment fațade (Danemarca)

Plăcile CEMBRIT pentru fațade ventilate sunt plăci din fibrociment – un material realizat din materii prime naturale (ciment, lianți minerali, celuloza, fibre organice netoxice și apă).

Plăcile Cembrit din fibrociment asigură o foarte bună comportare în timp, stabilitate fizico-mecanică în orice condiții climaterice și necesită o întreținere minimă.

Caracteristici principale:

  • densitate ca.1500 kg/mc, respectiv o greutate aprox. de 13,6 -15,0 kg/mp (în funcție de grosimea plăcii și de culoare)

  • rezistenta la variații de temperatură și îngheț

  • rezistență la foc, incombustibil clasa A 2

  • coeficient de difuzie a vaporilor µ = 140

  • moment de încovoiere 18 MPa

  • modul de elasticitate E = 7 GPa

  • coeficient de transfer termic 0,008 mm/m °C

  • dilatare umed-uscat-umed max. 3 mm/m

Cembrit se produce ca 5 tipuri de plăci: PATINA/ex Cembonit (colorate în masă; suprafață mată, naturală, texturată, aspect patinat; hidrofobizat; 11 culori; grosime 8 mm, la proiecte speciale și 10/12 mm), SOLID/ex Zenit (miez colorat în masă/9 nuanțe, acoperit cu o vopsea opacă acrilică pe baza de apă, rezistentă la UV; 16 culori și posibilitate de culori NCS; grosime 8 mm), COVER/ex Metro (miez clasic de fibro-ciment gri deschis, acoperit cu o vopsea opacă acrilică pe baza de apă, cu grad de luciu, rezistentă la UV; 26 culori tari, dinamice și posibilitate culori NCS; grosime 8 mm), TRANSPARENT/ex True (miez colorat în masă, tratament de suprafață transparent; 7 culori; grosime 8 mm) și CONSTRUCTION/ex Raw (placă de fibro-ciment netratat, cu aspect natural de beton, cu variații de nuanță între plăci, care conferă un aspect viu fațadei; grosime 6, 8 și 10 mm).

Produsele din gama de plăci PATINA/ex CEMBONIT sunt colorate în masă; au o finisare mată/texturată a suprafeței; tratate în fabrică (hidrofobizare) pentru a rezista la pătare și murdărire în mediu extern, precum și pentru a nu necesita sigilarea muchiilor vii obținute prin debitare; sunt disponibile în 11 culori naturale și grosime standard de 8 mm (la cerere și în funcție de aplicație, se pot produce și 10/12 mm). Dezvoltă în timp o patinare caldă, vibrantă.

Dimensiunile plăcilor Cembrit Cembonit sunt 2500 x 1250 mm și 3050 x1250 mm la culorile ex-Pearl, Sand, Granite, Flint, Graphite și 3050×1250 la culorile ex-Tufa, Amber, Magma, Ruby, Adobe, Emerald.

Plăcile de CEMBRIT se pot fixa pe clădire cu prinderi mecanice (pe o substructură din aluminiu/fațadă ventilata), cu nituri în culoare identică cu placa sau cu sistem adeziv.

Produsele Cembrit sunt conforme cu Standardul European EN 12467:2006, categoria A, clasa 3, Nivel 1 și EN 13501, clasa de combustibilitate A2 s1 d0.

Plăcile Cembrit sunt destinate în general construcțiilor civile: clădiri de birouri și comerciale, construcții rezidențiale, pentru placări exterioare sau amenajări de interior.

Certificat CE si DoP.

Se acordă o garanție de 10 ani.

Placă colorată in masa cu tratament de suprafață transparent; 7 culori; grosime 8 mm

Cembrit solid

Placă colorată în masă, 9 nuanțe, acoperit cu o vopsea opacă acrilică pe bază de apă, rezistentă la UV; 16 culori și posibilitate de culori NCS; grosime 8 mm

cembrit cover

Placă de fibro-ciment clasică gri deschis, acoperit cu o vopsea opacă acrilică pe baza de apă, cu grad de luciu, rezistentă la UV; 26 culori tari, dinamice și posibilitate culori NCS; grosime 8 mm

Cembrit Construction este o placa de fibro-ciment netratat, cu aspect natural de beton, cu variații de nuanță între plăci, care conferă un aspect viu fațadei; grosime 6, 8 și 10 mm